Aanmaken Digitale Brievenbus in Exact Online

Om e-facturen af te kunnen leveren in Exact Online is een Digitale brievenbus nodig. Wanneer je de koppeling maakt via de eVerbinding app van Exact Online, wordt deze digitale brievenbus automatisch op de achtergrond aangemaakt.

Het aanmaken van de digitale brievenbus is alleen mogelijk met de juiste rechten. Indien het aanmaken niet is gelukt, moet de gebruiker de Digitale brievenbus handmatig aan te maken. Hieronder leggen we uit hoe dit moet.

Handmatig aanmaken van de Digitale brievenbus

1. Ga naar ‘Mijn Exact Online’ rechts bovenin het scherm.
2. Open ‘Mijn relatiegegevens’ in het linkermenu.
3. Ga naar ‘Mijn digitale brievenbussen’ rechts onderaan de pagina en klik op ‘Toevoegen’.

Let op: bij het aanmaken van de digitale brievenbus moet een e-mailadres in de relatiegegevens staan

Digitale Brievenbus Exact Online

Digitale Brievenbus Exact Online

Het venster ‘Onderhoud | Digitale brievenbus opent nu.

4. Maak als volgt een digitale brievenbus aan met het kvk-nummer van de administratie:
<kvk-nummer>@facturen.everbinding.nl
5. Selecteer vervolgens de administratie.
6. Klik op ‘Bewaren’.

De digitale brievenbus is nu aangemaakt.

Ga nu naar de eVerbinding app van Exact Online om de koppeling af te ronden.

Let op: Onze ervaring is dat het soms een paar minuten kan duren voordat de digitale brievenbus gebruikt kan worden.

Bekijk ook Foutmeldingen digitale brievenbus Exact Online.