Aanmelden en registreren bij eConnect

Om elektronisch te kunnen factureren is het nodig een omgeving met gebruikersaccount aan te maken bij eConnect. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen. Onderin deze pagina staat ook een film.

Stap 1

Om te starten met eConnect ga je naar https://platform.econnect.eu. Je kunt je aanmelden door onder Registreren je e-mailadres in te geven. Indien er een e-mailadres van het werk (eigen domein) bekend is, dan graag daar gebruik van maken. Als het mogelijk is een gedeelde mailbox te gebruiken zoals facturen@eigendomein.nl, dan is het aan te raden dit te doen. Zie voor meer informatie: Aanmaken van een gebruiker.

Klik daarna op Laten we beginnen.

Registreren stap 1
Bij een kleiner venster is de optie Registreren weergegeven in een blauwe link onder het blok Aanmelden met de tekst Creëer een nieuw account

Je ontvangt een e-mail om je registratie te bevestigen.

Registreren stap 2

Stap 2

Open nu de mailbox van het opgegeven e-mailadres. Klik op de link Activeer je omgeving in het e-mailbericht om je eConnect-omgeving te activeren.

Stap 3

Het volgende scherm opent in je browser. Je kunt hier je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven.
Vink ook de melding aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Klik daarna op Registreer.

Registreren stap 4 gebruikersnaam wachtwoord

De registratie is nu voltooid. Je ontvangt hier ook een bevestiging van per e-mail.
Klik op Ga verder in eConnect om je omgeving verder in te stellen.

Registreren stap 5 ga verder

Ga verder met het instellen van je omgeving.