Delen van documenten

Documenten kunnen binnen het eVerbinding platform gedeeld worden met gebruikers, bedrijven of groepen waarmee een relatie bestaat. Er is een relatie als gebruikers lid zijn van hetzelfde account of als er een relatie is aangemaakt via de Partner functie.

In dit document wordt het delen van een los document behandeld en het delen via groep of bedrijf.

Het delen van een los document

Er zijn drie soorten plekken waar documenten kunnen staan die gedeeld zijn of kunnen worden. Dat zijn ‘Documenten’, ‘Postvak IN’ en ‘Postvak UIT’. In ‘Documenten’ staan de documenten die jezelf of andere gebruikers hebben aangemaakt. In ‘Postvak IN’ staan de documenten die door jou of een bedrijf waar je lid van bent ontvangen zijn. In ‘Postvak UIT’ staan de documenten die verstuurd zijn.

Het delen gaat via de optie ‘Delen’ die kan worden gekozen door op de drie puntjes achter de gebruiker of het document te klikken.

Het volgende scherm verschijnt, waar je gebruikers of groepen kan toevoegen.

De volgende rechten kunnen ingesteld worden:
– Volledig toegang: Gebruiker of groep mag document lezen, bewerken en rechten doorgeven.
– Bewerken mogelijk: Gebruiker of groep mag document bewerken en lezen.
– Lezen mogelijk: Gebruiker mag het document alleen lezen.

Om de status van een document te wijzigen is het recht om te bewerken nodig.

Het delen via Groep of Bedrijf

Je kunt ook kiezen om documenten te delen op basis van groep of bedrijf. Een gebruiker binnen een account of bekend binnen een account via een relatie, kan toegevoegd worden aan een bedrijf of groep.

Voor bedrijven: Ga hiervoor naar ‘Organisaties’ => Selecteer het bedrijf => Voeg toe via het groene plusje (rechtsonderin) op het het tabblad ‘Leden’.

Voor Groepen: Ga hiervoor naar ‘Groepen’ => ‘Groep maken’.

Zoek de gebruiker op basis van naam. Er kunnen meerdere gebruikers in één keer worden toegevoegd. Klik hierna op ‘Groep maken’.