RADAR FACTURATIE koppelen met eVerbinding

Door RADAR FACTURATIE te koppelen aan eVerbinding wordt het mogelijk om uitgaande facturen direct door te zetten naar het boekhoudpakket van je klanten.
Hiervoor dienen de betreffende klanten zelf ook te beschikken over een eVerbinding-account. Aan de klanten die geen eVerbinding gebruiken, wordt de factuur gewoon via e-mail verzonden; in RADAR FACTURATIE kan de wijze van verzenden per relatie worden ingeregeld.

1. Softwarekoppeling: eVerbinding

Ben je intermediair / accountant volg dan de stappen voor het koppelen via een machtigingsverzoek.

2. Inrichting in RADAR FACTURATIE

– Open RADAR FACTURATIE en log in.
– Klik op de tab ‘Beheer’.
– Klik op ‘Instellingen’.

RADAR5

– Kies aan de linkerkant de menu-optie ‘eVerbinding’.
– Zet een vinkje in de checkbox ‘eVerbinding koppeling actief’.
– Door te klikken op de button ‘Snel Verbinden’ worden de keys uit het eVerbinding-account ingevuld in de instellingen.

RADAR6

– Klik, als alle gegevens zijn ingevuld, op de button ‘Snel Verbinden’.

RADAR7

Per relatie kan nu worden aangegeven of de factuur dient te worden doorgezet naar eVerbinding;
– Klik op een relatie.
– Ga naar de menu-optie ‘Instellingen’.
– Zet een vinkje in de checkbox ‘eVerbinding koppeling actief’.

RADAR8

LET OP: Om een relatie actief te kunnen maken voor eVerbinding dient deze ook te zijn aangevinkt voor Elektronisch Factureren. Tevens dient bij de relatie een IBAN-nummer te zijn ingevuld.
Als een relatie is aangevinkt voor eVerbinding, zal automatisch een UBL worden meegestuurd met de factuur, ongeacht of in de relatie-instellingen hiervoor een vinkje is gezet of niet.
Indien in de instellingen de gegevens voor het verzenden van UBL-bestanden nog niet is ingevuld, dient dit eerst te gebeuren alvorens de koppeling met eVerbinding wordt geactiveerd.