BTW-identificatienummer toevoegen en registreren

Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht om als eenmanszaak een nieuw btw-identificatienummer (btw-id) te vermelden op website en factuur. Daarnaast is het belangrijk je nieuwe btw-id te registreren in e-facturatienetwerken.

Welke handelingen zijn hiervoor nodig?

Ga in het platform naar de geactiveerde organisatie en selecteer deze door op de naam te klikken.
Organisaties

In de ‘Details‘ (in de paarse balk bovenin) van de organisatie staan onder ‘Extra informatie’ de mogelijke ‘Identifiers‘.

Onder ‘VAT’ kan het nieuwe btw-id worden ingegeven. Vervolgens kan er op ‘Verifieer‘ worden geklikt waarna het systeem de organisatie gegevens gaat vergelijken en controleren. Wanneer de gegevens overeenkomen dan worden de schuifjes ‘Versturen en Ontvangen‘ zichtbaar, zodat de identifier als ontvangst adres voor e-facturen wordt geregistreerd.

Ik heb al een btw-nummer geregistreerd, wat nu?

Mocht er al een oud btw-nummer staan, dan kan deze worden afgemeld. Hiermee wordt aangegeven dat op dat ‘adres’ geen e-facturen meer ontvangen kunnen worden. Om vervolgens het nummer te laten verwijderen uit het invoerveld, kan er contact worden opgenomen met onze supportafdeling met behulp van het contactformulier.