Kan ik een factuur per e-mail aanleveren om te versturen over het netwerk?

Een (pdf) factuur kan worden klaargezet als Concept factuur. Er mag namelijk niet per e-mail het netwerk worden opgestuurd. Zie wat is het risico van e-mail.

Er mag wel een (pdf) factuur via de e-mail (email) worden aangeleverd naar een concept factuur om na controle te versturen over het netwerk. Dat kan worden bereikt door een vertrouwde afzender aan te maken. Bij het maken van de vertrouwde afzender wordt er gekozen voor ‘Concept factuur‘ in het veld ‘Documenttype‘.

Hierna vul je rechtsboven het Contact e-mailadres (1), dit is het mailadres wat e-mails ontvangt, bijvoorbeeld een samenvatting ingestuurde documenten of afkeur berichten, Wanneer dit is ingevuld druk je bovenin op Opslaan (4) en wordt er een mailadres gegenereerd.
(2)
, er kan ook gekozen om een heel domein te White listen, bijvoorbeeld @econnect.eu. Dan mag iedereen met @econnect.eu straks insturen naar het gegenereerde mailadres.
(3), hier staat het mailadres of domein wat in mag sturen.

Hierna is er een vertrouwde afzender aangemaakt, dit is nog een Gemaakt Concept (1), door op Verstuur uitnodiging (3) te klikken, gaat er een mail naar het Contact e-mailadres. Door daarna een factuur in te sturen vanaf het mailadres of domein wat in de White list staat, naar het gegeneerde e-mailadres (in dit geval: 09jkwkzb@trust.econnect.eu) wordt de verbinding tot stand gebracht en is daarna de status Actief.

De factuur wordt door de conversie als e-factuur klaargezet in de verkoopfactuur app als concept factuur, voor ingevuld met de waarde vanuit de conversie. Vervolgens kan hij na controle met één druk op de knop worden verstuurd.

Als er al een e-factuur (xml) bestaat, dan kan dezelfde methode worden gebruikt. Echter hoeft er niet gewacht te worden op het conversie traject. De xml wordt meteen klaargezet als conceptfactuur, waarna hij na controle met één druk op de knop kan worden verstuurd.

Zie ook ons instructie filmpje:

Mocht er hulp nodig zijn bij het instellen van deze stappen, dan kan contact worden opgenomen met de afdeling sales