Kan ik een factuur per e-mail aanleveren om te versturen over het netwerk?

Een (pdf) factuur kan worden klaargezet als Concept factuur. Er mag namelijk niet per e-mail het netwerk worden opgestuurd. Zie wat is het risico van e-mail.

Er mag wel een (pdf) factuur via de e-mail (email) worden aangeleverd naar een concept factuur om na controle te versturen over het netwerk. Dat kan worden bereikt door een vertrouwde afzender aan te maken. Bij het maken van de vertrouwde afzender wordt er gekozen voor ‘Concept factuur‘ in het veld ‘Documenttype‘.

Trustedsender - concept factuur

De factuur wordt door de conversie als e-factuur klaargezet in de verkoopfactuur app als concept factuur, voor ingevuld met de waarde vanuit de conversie. Vervolgens kan hij na controle met één druk op de knop worden verstuurd.

Als er al een e-factuur (xml) bestaat, dan kan dezelfde methode worden gebruikt. Echter hoeft er niet gewacht te worden op het conversie traject. De xml wordt meteen klaargezet als conceptfactuur, waarna hij na controle met één druk op de knop kan worden verstuurd.

Mocht er hulp nodig zijn bij het instellen van deze stappen, dan kan contact worden opgenomen met de afdeling sales