Koppelen met Komas

Koppel Komas aan eVerbinding om e-facturen te kunnen versturen en ontvangen. Volg de onderstaande stappen om de koppeling tot stand te brengen.

1. Softwarekoppeling: eVerbinding

Ben je intermediair / accountant volg dan de stappen voor het koppelen via een machtigingsverzoek.

2. Inrichting in Komas

Open Komas en volg onderstaande stappen:

1. Selecteer bedrijf via ‘Bedrijfsselectie‘.
  2. Daarna naar ‘Beheer bedrijf‘ en ‘4113 Bedrijfsgegevens‘.
  3. Ga naar ‘Digipoort‘.
  4. Voer de sleutels in die eerder gegenereerd zijn in eVerbinding.
  5. Het Bedrijfs-ID is te vinden in eVerbinding bij het bedrijf waarvoor facturen worden ontvangen.

De koppeling met eVerbinding is nu gereed en actief.

Ontvangen van facturen

Het ophalen van facturen kan via  ‘Financiële programma’s‘ en klik op ‘1204 Inkoopfaturen eVerbinding‘.

Nieuwe facturen kunnen opgehaald worden door middel van ‘Actualiseren‘.

Aanpassen relatiekaart voor het verzenden van facturen

Stel in de relatiekaart bij ‘Factuur gegevens‘ de gewenste verzendmethode in.

Voor elektronisch verzenden van facturen is een juist ontvangstadres nodig. Hiervoor wordt het KvK-nummer gebruikt in ‘Algemeen‘.

Als verzending op basis van KvK-nummer moet gebeuren naar een regulier bedrijf hoeft alleen het KvK-nummer ingevuld te worden. Bij verzending naar de Nederlandse overheid dient een OIN nummer gebruikt te worden. Dat wordt dan voorafgegaan door deze aanduiding “NL:OIN:”.