Machtigingsverzoek van je accountant accepteren

Om je facturen automatisch als kopie af te leveren bij de accountant, is een machtiging nodig. We leggen hier uit hoe je een machtigingsverzoek van je intermediair kunt accepteren.

Stap 1

Wanneer je intermediair om een machtiging vraagt, ontvang je een machtigingsverzoek per e-mail. Open het bericht ‘Machtigingsverzoek voor (…)‘  en klik op de link ‘Omgeving activeren‘ of bij een reeds bestaande omgeving ‘Inloggen en accepteren‘.

Stap 2

Wanneer er nog geen omgeving is aangemaakt dan wordt de internetbrowser geopend. Geef een ‘Gebruikersnaam en een ‘Wachtwoord‘ op. Vink de melding aan en klik op ‘Registreer‘.

Machtigingsverzoek - omgeving aanmaken

In het scherm verschijnt onderstaande melding. Je ontvangt ook een bevestiging van de registratie per e-mail. Klik op ‘Ga verder in‘.

Machtigingsverzoek - omgeving geregistreerd

Stap 3

Het eVerbinding platform opent en de melding ‘Machtiging voor (…)‘ verschijnt.

Lees de melding zorgvuldig door. Klik op ‘Accepteren‘ om het machtigingsverzoek te accepteren.

Machtigingsverzoek - accepteren

Let op: het kan zijn dat de melding niet zichtbaar is, wanneer je bijvoorbeeld een tablet of smartphone gebruikt. Je kunt het machtigingsverzoek terugvinden onder Postvak InVerzoeken. Door op het verzoek te klikken kun je de machtiging accepteren (of weigeren).

Machtigingsverzoek - postvak in verzoeken

Na akkoord gaan, komt er een melding in beeld met wat er is uitgevoerd. Klik na het lezen op ‘Sluiten‘.

Je intermediair is nu officieel gemachtigd om een kopie van je facturen te ontvangen.
Je kunt alle verzoeken terugvinden onder ‘Verzoeken‘ in  ‘Postvak In‘.