Overnemen Exact Online koppeling

Het komt voor dat een collega een koppeling met Exact Online heeft gelegd en de collega gaat uit dienst of de collega is uit dienst. De koppeling is dan gemaakt met een gebruikersaccount van Exact dat niet meer actief is. Het is gewenst dit over te kunnen nemen zodat de rechten op de administratie in Exact Online goed staan en de e-facturen weer kunnen worden gedownload. Dit moet dan gebeuren met de eigen/andere inloggegevens voor Exact Online.

Dit kan op de volgende manier als je inlogt via https://exactonline.everbinding.nl

Na het inloggen zie je door de status ‘Koppeling overnemen’ dat de koppeling is gemaakt door een andere Exact Online gebruiker. Door er op te klikken kun je de koppeling gaan overnemen.

Exact Online Koppeling Overnemen

Bij het overnemen wordt er aangegeven welke gebruiker er nu verantwoordelijk is en welke de nieuwe gebruiker wordt. Om te controleren of er ook aan de eVerbinding kant de juiste rechten zijn, moet het ‘Nieuwe account’ worden ingegeven.

Exact Online Koppeling Overnemen Account

Als er een ander account wordt gekozen en het andere account heeft geen rechten tot de administratie in eVerbinding, dan volgt de volgende foutmelding.

Exact Online Koppeling Overnemen Verkeerd Account
Nu kan er gekozen worden voor het juiste account, of de koppeling kan alleen opnieuw worden gelegd als door de ‘oude’ gebruiker de koppeling wordt verwijderd.

Zodra de koppeling is overgenomen wordt de koppeling direct inactief gezet. Deze kun je direct weer activeren.
Let erop dat de vinkjes niet worden uitgezet tussentijds om te voorkomen dat alle documenten vanaf die datum opnieuw worden gedownload en in Exact Online worden aangeboden.

Exact Online Koppeling Overnemen Activeren