Registreren op Peppol voor verzenden en/of ontvangen

Om e-facturen te kunnen uitwisselen via het beveiligde e-facturatienetwerk is het nodig om de organisatie te registreren op het e-facturatie netwerk Peppol. Als de organisatie is geactiveerd is er minimaal 1 identifier al geregistreerd op het beveiligde netwerk voor verzenden én ontvangen. Dit is voor Nederlandse organisaties altijd het KvK nummer, des te meer identifiers er geverifieerd zijn des te groter is je bereik op het Peppolnetwerk.

Zelf dien je daarvoor alleen nog in te stellen of je geregistreerd wilt staan als ‘verzender’, als ‘ontvanger’ of voor beide mogelijkheden. Groen = actief en Grijs = niet actief.
Het kopje e-Documents geeft aan welk type document je wilt ontvangen, als je helemaal geen e-facturen wilt ontvangen zet je overal Ontvangen uit.

 

Ga verder met het integreren met je boekhoudingssoftwarepakket.

Om facturen te verwerken via een integratie met de boekhoudsoftware worden er transacties in rekening gebracht. Vind hier meer informatie over het (automatisch) opwaarderen van het pre-paid tegoed.

Gebruik je geen financiële software en/of wil je alleen gebruik maken van het eVerbinding platform? Dan ben je nu klaar. Je kunt nu via het platform e-facturen opstellen en versturen.