SnelStart koppelen met de Autopilot

Je kunt met de Autopilot koppelen als:

1. Je toegang hebt tot alle organisaties in het platform;
  2. Je de beheerder bent in SnelStart;
  3. De administratie van SnelStart staat online.

Hieronder leggen we in stappen uit hoe je SnelStart met de Autopilot kan koppelen zodat de facturen in je administratie in worden gelezen, je legt per administratie een koppeling.

Tip: Verwerk eerst alle documenten die nog klaarstaan via de oude route (het wolkje) voordat je de nieuwe koppeling legt. Anders dienen die facturen opnieuw aangeboden te worden vanuit het platform via de nieuwe verbinding. Ze verdwijnen anders met het verbreken van de oude koppeling in Snelstart.

Stap 1:

Op het platform van eConnect, ga je naar de apps in jullie account, hier klik je op de Autopilot. Als deze hier nog niet staat, klik je in de paarse balk op App Winkel, daar kan je middels de 3 puntjes aan de rechterkant de Autopilot aan jouw account toevoegen. Deze actie zorgt ervoor dat er een Verbinding aan wordt gemaakt met de naar Autopilot, deze dien je te laten staan om te zorgen dat de Autopilot werkt.

Stap 2:

Je begint op het scherm met de actieve verbindingen, omdat deze er nog niet zijn is het leeg. Ga links in het menu naar ‘New Connection’.

Stap 3:

Kies hier voor welke organisatie je een koppeling wilt maken, wij doen dat met eLien test company. Deze selecteer je en klik je op het groene vinkje.

Stap 4:

Hier kom je in het scherm om de koppeling te maken. Selecteer SnelStart door op de groene knop te klikken, waarna je doorgaat naar het volgende scherm, hier openen we SnelStart, middels de knop ‘Open’.

Stap 5:

Hier log je in met je e-mail adres en wachtwoord van SnelStart.

Stap 6:

Kies voor de optie ‘Enkele administratie koppelen’ en selecteer in het volgende scherm de administratie. Wij koppelen ‘eLien test company’ met de administratie ‘Test eLien productie’.

Stap 7:

Daarna krijg je de optie om te koppelen, zodra je hierop klikt is de verbinding actief. Je kan nu dit tabblad sluiten en terug naar eConnect.

Stap 8:

Daar is inmiddels de knop Finish actief geworden en kan je daarmee naar de volgende stap. Dat is het kiezen van de ‘flow’, momenteel gebruiken we alleen de simpele flow en klik je op ‘finish’.

Stap 9:

Wanneer je nu in het menu naar ‘Autopilot’ gaat, zie je dat we een actieve koppeling hebben met eLien test company. Als we de bijbehorende SnelStart administratie openen, zien we dat de facturen door worden gezet vanaf het platform naar SnelStart.

Stap 10:

Zet de oude koppeling met SnelStart uit door in SnelStart de sleutels te verwijderen. Op het platform verwijder je ook de verbinding door de stappen op deze supportpagina te volgen. Dit zorgt ervoor dat SnelStart geen dubbele facturen in gaat lezen.