Status inkoopfactuur aanpassen

Facturen kunnen een status hebben. Wanneer er een workflow is ingesteld gaan de facturen langs deze route en kan hiermee de status worden aangepast. Wanneer er geen workflow is afgenomen kan je de status handmatig wijzigen.

Ga hiervoor naar het postvak-in van de organisatie of bij inkoopfactuur naar alles, hier zie je aan de rechterkant de status van elke factuur staan.

De status kan worden aangepast door de factuur te openen, dan klik je op de huidige status bijvoorbeeld ‘Ter Goedkeuring’.

Hierna klik je op de status die je graag wilt, in dit geval ‘Betaald’ en klik je daarna op ‘Status Updaten’.

De status is gewijzigd en kan je via de knop ‘Geschiedenis Bekijken’ zien welke status het document heeft gehad en wanneer dit veranderd is. Daarna kan met ‘Geschiedenis Verbergen’ de geschiedenis weer ingeklapt worden.