Statussen van inkoop en verkoopfacturen

Er zijn verschillende statussen mogelijk in het platform van eVerbinding. De inkoopfacturen kunnen in status worden aangepast met de hand of door middel van de workflow functionaliteit.

De status ‘factuur ontvangen‘ bij de verkoopfacturen betekent dat wij een afleverbevestiging hebben gekregen van de ontvangende partij. Wanneer de ontvangende partij een statusuitwisseling geïmplementeerd heeft, dan wordt dat ook zichtbaar in eVerbinding. Dit is momenteel vaker niet dan wel het geval. Tenzij de ontvanger ook bekend is op het platform van eVerbinding. Dan zijn de statussen direct uitgewisseld. En indien de factuur met een link naar het platform zijn gemaild, dan veranderd de status ook naar ‘geopend’ als de link is gevolgd.

Als de ontvanger op het platform van eVerbinding de factuur verwerkt als inkoopfactuur en daar de status aanpast, dan is die status ook zichtbaar in de verkoopfactuur. Statussen als: ter beoordeling, betaalbaar gesteld, betaald, etc. zijn dan voor beide partijen zichtbaar.