Vertrouwde afzender aanmaken

Zoek afzender

De optie ‘Zoek afzender’ kijkt naar alle facturen in de conversietaken, Postvak in en Inkoopfacturen app, en kijkt of daar bekend is welke afzender e-mailadressen er zijn gebruikt van leveranciers. Op basis van die e-mailadressen genereert de app een ‘concept’ vertrouwde afzender. Deze hoef je dan alleen te controleren en te versturen om hem actief te maken.Als er geen e-mailadres is gevonden zal er een vertrouwde afzender aan worden gemaakt met een naam van de organisatie, daarna hoef je alleen nog een e-mailadres in te vullen waar de leverancier facturen uit verstuurd.

Er zijn geen e-mailadressen bekend van leveranciers bij documenten die vanuit een conversietaak zijn gestart. Dus op basis van die documenten/conversies kunnen niet automatisch e-mailadressen worden gegenereerd.

 

Tip: als een adres automatisch is gegenereerd, maar hij moet niet worden gebruikt/uitgenodigd, dan is het het beste om de status op ‘inactief’ te zetten. Bij een volgende generatie ronde, wordt hij dan niet automatisch opnieuw aangemaakt. Als hij wordt verwijderd, dan gebeurt dat uiteraard wel.